Vitusapotek
Sol

6 smøretips til barna!

Sommer betyr mer sol, bading og lek ute for barna. Da er det ekstra viktig å beskytte barns følsomme hud mot solens sterke stråler. I samarbeid med Cosmica Sun har vi utviklet en guide for alle foreldre med våre beste smøretips for en solsikker sommer.

6 smøretips til barna!
Profile Picture
Publisert: 09.04.2019
Sist oppdatert: 08.06.2022

Smøretips for barn

Lange og varme sommerdager og glade barn som bader og leker på stranden – finnes det noe bedre?

Det er fort gjort å glemme og smøre barna når dagen først er i gang og barna leker og koser seg. Barn har i tillegg ikke like stor forståelse som oss voksne for når de har vært i solen for lenge, og oppdager ofte ikke at de har blitt solbrente før det er for sent.

Barn som blir solbrente har en høyere risiko for hudproblemer og hudkreft senere i livet, og det er derfor viktig å ha respekt for solens sterke stråler. Så hvordan kan foreldre best mulig beskytte barnas følsomme hud?

Her er seks tips for å nyte solen på en trygg og sikker måte med barna i sommer.

1. Bruk nok solkrem

Smør barna med nok solkrem! Bruk barnets hånd som mål, og smør én håndfull til hele barnekroppen. Gjenta smøringen med solkrem hver 2. til 3. time og alltid etter bading.

Dersom du bruker en solspray, bør du spraye to ganger for å sikre at du ikke går glipp av et område. Smør også sprayen godt ut med hendene.

Ikke glem nakke, nesespisser, ører, hender og føtter – en solstift kan være praktisk til disse områdene.

2. Velg rett solkrem til barnet

Mange barn synes det er klissete å bli smørt med solkrem. Bruk derfor en solkrem som er lett å påføre og som trekker raskt inn i huden. En solspray kan være et godt alternativ, for eksempel Cosmica Sun Kids Spray.

Alle Cosmica solkremer for barn er spesielt utviklet for barns følsomme hud og har høy solbeskyttelsesfaktor (SPF), samt er helt fri for parfyme, fargestoffer og alkohol.

3. Smør barna hjemme før dere går ut

Smøring av barn på stranden kan være en utfordring. Med utålmodige barn og sand overalt er det lett at smøringen ikke blir gjort ordentlig eller at solkremen ikke trekker inn i huden før bading.

Vær derfor ute i god tid med smøringen og smør minst 20 minutter før du skal ut. Da sikrer du at solkremen absorberes godt før klærne tas på og dagen kan starte for fullt. 

4. Søk skygge når solen er sterkest

Om sommeren er solens stråler på sitt sterkeste mellom klokken 12-15. Forsøk å unngå direkte sollys disse timene. Oppsøk plasser som har skygge eller hold barna innendørs.

5. Klær og solhatt

Klær, UV- klær og solhatt er den viktigste måten å beskytte barn mot sol på. Bruk likevel solkrem som et supplement, både under klærne og der hvor klærne ikke dekker.

Husk også å beskytte øynene til barna med solbriller med god UV-beskyttelse.

6. Smør hver dag

De fleste vet det er viktig å smøre barna dersom man skal bade eller være på stranden, men det er minst like viktig å beskytte barna i hverdagen, når de leker på skolen eller i barnehagen, i hagen eller er ute og sykler.

Gjør det til en rutine å smøre barna om morgenen i løpet av våren og sommermånedene slik at barna får et sunt forhold til solbeskyttelse. Ha alltid en solkrem i barnehagen eller på skolen og merk solkremen med barnets navn.
 

Kilde: Perrigo

Les mer: