Vitusapotek
Ansiktspleie

5 trinn til hudpleie om kvelden

Mens du sover, er hudcellene dine på jobb. Med god og effektiv hudpleie om kvelden med rens, nattkrem og nattserum for ditt behov, kan du sikre deg skjønnhetssøvn i ordets rette forstand.

5 trinn til hudpleie om kvelden
Profile Picture
Publisert: 12.11.2020
Sist oppdatert: 24.11.2023

Bruk noen minutter på hudpleie om kvelden, for det vil synes og merkes når du våkner neste morgen. 

Hvorfor gjøre hudpleie om kvelden?

God nattesøvn og hvile gjør mye bra for helsen din. Da repareres og ryddes det opp etter alt kroppen har vært utsatt for gjennom en dag. Det gjelder også huden din. 

Rens av huden og en pleiende og nærende nattkrem er en god start. Så kan du eventuelt berike hudpleien om kvelden med et godt nattserum og en nattmaske som gir ekstra bra med pleiende ingredienser som akkurat din hud trenger. Her er våre 5 trinn til hudpleie for natten:

1. Rens av huden om kvelden

Om kvelden trenger huden en god rens for å fjerne sminke, rester av kremer og solprodukter, forurensning, svette, overskuddstalg og smuss – alt som har lagt seg på huden din i løpet av en lang dag.

En precleanser er bra for deg som bruker en del sminke, eller får mye forurensning på huden i løpet av dagen. Precleanseren er oljebasert og svært effektiv for å fjerne all slags smuss. Etterpå trenger du en ansiktsrens for å fjerne precleanseren og alt av sminke og alle urenheter den har løsnet opp i.

En ansiktsrens gjør ikke bare huden ren. Den er også nødvendig for å få best mulig effekt av serum og kremer.

Hos Vitusapotek finner du mange produkter å velge mellom, også ansiktsvask for en sensitiv hud, også for hud som er så ømfintlig at den ikke bør ha ansiktsrens som brukes med vann. Spør om hjelp hos ditt nærmeste Vitusapotek for å finne ansiktsrensen som passer din hud. Vi vet!

Bruker du rensemelk, kan en toner (ansiktsvann) være fint for å fjerne siste rest av rensemelk, gi huden riktig pH-verdi, sørge for et bedre opptak av fuktighet fra hudpleien og roe ned huden.

Dersom du trenger noe ekstra for å fjerne for eksempel øyemakeup, er en sminkefjerner på sin plass.

 

2. Aktive nattserum

Serum som gir massevis av fuktighet er fint å bruke både dag og natt. Men visse serum inneholder aktive ingredienser som jobber best om natten når huden regenereres og fornyes, slik som Vichy Liftactiv Supreme Vitamin C Serum, Klaris Midnight Blue Youth Activating Drop og L`Occitane Imortelle Reset Night Serum. I tillegg kan noen aktive ingredienser som brukes mye i anti-age-hudpleie og mot akne, gjøre huden ømfintlig for sollys.

Serum brukes på nyrenset hud og før nattkrem.

Bruk gjerne serum i samme serie som dag- og nattkrem for en ekstra god effekt. 

 

3. Pleiende nattkrem

Om natten, når huden virkelig er på jobb, trengs en nattkrem som gjør susen.

Nattkremer er generelt mer rike og inneholder mer av aktive, nærende og pleiende ingredienser enn dagkremer. 

I tillegg til å gi godt påfyll av fuktighet, skal nattkremen gi målrettet hudpleie for ditt behov, være det seg for eksempel anti-age, akne og kviseproblemer, gusten hud eller pigmenteringer.

 

4. Ekstra hudpleie med nattmasker

Noen ganger trenger hudpleien din en ekstra boost, og da kan en ansiktsmaske være god å ha. Masken gjør ekstra nytte om natten når huden fornyer og reparerer seg.

Akkurat som nattkremer, inneholder nattmaskene mye fuktighetspleie i tillegg til ekstra nærende og pleiende ingredienser.

Mange tar seg ikke tid til å legge en ansiktsmaske og la den få virke på dagtid. Om natten, når du allikevel sover, er det jo perfekt å la masken gjøre jobben.

Tips! En del ansiktsmasker kan også brukes som nattkrem, men smøres da på som en vanlig ansiktskrem, slik som Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask Mini som gir ekstra påfyll av fuktighetspleie.

 

5. Nødhjelp til lepper og øyne

Vær raus med pleie også for et trøtt øyeparti og tørre lepper

I perioder hvor du ser ekstra trøtt og sliten ut, kan øyepads gjøre mirakler. Noen øyepads kan ligge en hel natt og forsyne huden i øyepartiet med fuktighet og pleiende ingredienser som demper mørke ringer, fine linjer og poser under øynene. Resultatet ser du faktisk om morgenen. Prøv for eksempel Patchology FlashPatch Restoring Night Eye Gels.

Tørre og sprukne lepper er også typisk for årstiden vi er i nå. I tillegg til å bruke en god lipbalm for tørre lepper om dagen, kan du smøre på et godt lag før du legger deg om kvelden, slik at leppene får kontinuerlig fuktighetspleie gjennom hele natten.

Tips! Pleier du å snorke, sover med munnen åpen eller kanskje er forkjølet, kan leppene være ekstra utsatte for å bli tørre. Smør derfor leppene godt før du legger deg om kvelden.

 

Spør oss om hudpleie om kvelden!

Hos Vitusapotek over hele landet jobber dedikerte ansatte med utdanning og kompetanse innen hud og hudpleie. Vi kan hjelpe deg med å finne ansiktsrens, nattkrem, nattmaske, nattserum og annen hudpleie som passer akkurat for din hud og som gir den god pleie gjennom natten.

Les mer her: