Vitusapotek
Ansiktspleie

Effektiv hudpleie for menn – 5 enkle råd

Også mannens hud har godt av ansiktsrens, fuktighetskrem og ansiktsskrubb i ny og ne. Her er 5 enkle råd for en effektiv hudpleie for menn.

Effektiv hudpleie for menn – 5 enkle råd
Profile Picture
Publisert: 12.08.2020
Sist oppdatert: 22.03.2024


Hos ditt nærmeste Vitusapotek finner du god hudpleie for menn. Vi har ansatte med hudkompetanse ved apotek landet rundt og som kan gi deg råd og hjelp for en velstelt hud og til hudpleieprodukter som er enkle og effektive. 

Men gode hudpleierutiner er generelt ikke like godt innarbeidet blant norske menn som hos kvinner. 

God hjelp til hudpleie for menn

– Menn bruker ofte det kvinner kommer hjem med. Men stadig flere menn ser behovet for å ta vare på huden sin, forteller farmasøyt Ruben Fossli, nå regionsjef i Vitusapotek. 

I flere år delte han daglig sine gode tips og råd innen sunn hudpleie med både menn og kvinner som har kommet innom Vitusapotek Strømmen Storsenter.  

Her gir Ruben deg 5 enkle råd som kan hjelpe deg med å ta vare på egen hud. 

1. Start med rens av huden

For å innarbeide gode rutiner for å stelle huden, kan du starte med en ansiktsrens. 

Det er viktig at terskelen for bruk er lav. Skaff en vask du har i dusjen slik at rengjøringen faktisk blir gjort for å få bort overskuddstalg, smuss og møkk som kan stoppe til porene i huden.

 

2. Fortsett med fuktighet

For en hud som ofte barberes flere ganger i uken, er en fuktighetskrem som beskytter hudbarrieren ekstra viktig.

Kom innom et Vitusapotek og få god hjelp av en av våre hudkompetente ansatte med å finne riktig krem for akkurat din hud. 

3. Ekstra hjelp ved hudproblemer 

Når du kjenner at huden blir bedre med rens og fukt, kan det hende du er godt fornøyd med det, og at dette er nok. Men har du utfordringer som nupper og inngrodde hår ved barbering, uren hud og akne, eller hudtilstander som trenger ekstra pleie, kan det hende du er ekstra motivert for å få enda bedre pleie av huden. 

Drar du innom et av våre mange Vitusapotek, kan du få en hudanalyse og god hjelp til å finne løsninger for akkurat din hud.

4. Hudpleieprodukter tilpasset mannens hud

Peelinger og ansiktsskrubb er bra for både inngrodde hår og en hud som har blitt tykk, rynkete og gusten etter mye tid i solen uten solbeskyttelse.

Hos Vitusapotek har vi også egne serier for både ung- og voksen problemhud. I unisex-serien Dermalogica finnes serien Clear Start for en ung hud med kviser, og Dermalogica Medibac for en hud med voksenakne

– Det er ikke gitt at produkter som passer en kvinnehud også passer mannens, så vi har også egne serier for menn fra både ShakeupVichy Homme, Cosmica, Nuxe og L’Occitane. Her finnes produkter til alle typer hud, forteller Ruben.

5. Bruk av solkrem er god hudpleie for menn!

– Det er ingenting som sier at menn er mer beskyttet mot kreft og solskader enn kvinner. De trenger like høy solbeskyttelse, sier farmasøyt Ruben Fossli. 

Men enkelte solprodukter kan være enklere å bruke enn andre når det kommer til mannen.

– Det er et pluss at solbeskyttelsen er lett å ta på. Å smøre en tjukk solkrem på hårete ben, er ikke alltid så stas, men mange synes solspray er behagelig – lett å ta på, lett å smøre ut.

Det kan også være en fordel med vannfaste produkter som står imot svette, tipser Ruben.

Kilde: Vitusapotek

 

 Les mer: