Vitusapotek
Ansiktspleie

Hudpleie i sommer for ansikt og kropp

Her får du hudterapeutens tips til god hudpleie i sommer, med ansiktsrens, dagkremer i lette konsistenser, kroppsoljer, bodylotion, peeling, masker, mist og mye, mye mer!

Hudpleie i sommer for ansikt og kropp
Profile Picture
Publisert: 13.04.2021
Sist oppdatert: 18.03.2024

 

For en god og effektiv hudpleie av ansikt og kropp om sommeren, trengs ikke de rikeste kremene og hudproduktene. Nå kan du rense, smøre og pleie huden med lettere konsistenser. Invester i en oppfriskende og fuktighetsgivende mist, peeling som får huden til å gløde og reparerende kremer med massevis av fuktighet.

Hudterapeutens tips til hudpleie i sommer

– Ta alltid utgangspunkt i hudtilstanden din. Og den kan endre seg med årstidene, sier hudterapeut Chaima Beurot-Gran fra Vitusapotek. Her er hennes råd til effektiv hudpleie i sommer for både ansikt og kropp, samt tips til hudpleierutiner som passer enten du er hjemme,
på tur eller ferie.

Leser du videre, får du tips til:                                              

 • God ansiktsrens for ulike behov.
 • Sommerens beste peeling for ansiktet.
 • Fuktighetsspray – sesongens må-ha!
 • Serum med ekstra fuktighet og vitamin C.                                   
 • Dagkremer med solfilter.
 • Smarte ansiktsmasker.
 • Øyepleie som frisker opp.
 • God beskyttelse av leppene.
 • Kroppspeeling for glattere hud.
 • Sommerens bodylotions.
 • Oljer som gjør huden vakker og glødende.
 • 6 smarte hudpleieprodukt på ferie.

Oppfriskende ansiktsrens

All hudpleie starter med en god rens av huden, morgen og kveld.

Selv om en del beholder ansiktsrensen de har brukt i vinter, velger mange å bytte renseprodukt om sommeren.

Rensegel og renseskum er populært. Det viktigste er at de ikke virker uttørrende, sier hudterapeuten.

Dobbeltrens fjerner talg, solkrem og vannfast sminke

Etter en lang og varm dag, kan det være behov for en dobbeltrens av huden for å få bort alt av solkremrester, overskuddstalg, svette og vannfast sminke. Dermalogica Precleance og Dermalogica Micellar Prebiotic Precleanse er oljebasert og løsner opp i smuss og fett på huden før du bruker din vanlige ansiktsrens. Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil kan brukes som første steg i ansiktsrensen før du vasker bort fett og skitt med en ansiktsvask som passer din hud.

Bruk eventuelt en toner som siste trinn i ansiktsrensen. Ansiktstoner minsker irritasjon i huden, gir fuktighet og gjør at huden får mer nytte av ingrediensene fra påfølgende hudpleie med serum, dagkrem eller nattkrem.

Eksfolierende ansiktsrens

Noen renseprodukter du finner hos Vitusapotek har en eksfolierende effekt, slik som Cosmica Face Pure Glow Renewing Daily Cleanser Mousse, eller La Roche-Posay Effaclar micropeeling rensegele for deg som har fet hud og ofte utbrudd av kviser.

Har du ikke peeling i rensen, bør du ha en ansiktspeeling som en del av hudpleierutinen din.

Peeling helst uten aha-syrer

– Med peeling for ansiktet får du en jevnere og finere farge i solen. Når du fjerner død hud, ser du freshere ut, sier Chaima

Peelingen sørger også for at resten av hudpleieproduktene dine får gjort jobben ordentlig.

– Det kan være lurt å unngå peeling med syrer om sommeren. Men dersom du velger peeling med for eksempel fruktsyrer, også kjent som AHA-syrer, bør du bruke høy solbeskyttelse når du er ute, understreker hun.

– Bruk gjerne peeling et par ganger i uken. Dra innom ditt nærmeste Vitusapotek og få hjelp til å finne et produkt som passer din hudtilstand. I våre apotek, landet rundt, jobber ansatte med kompetanse på hud. Vi Vet! 

Ro ned huden med fuktighetsspray

– Sommerens må-ha-hudpleieprodukt, er fuktighetsspray for ansiktet. Hos Vitusapotek har vi ansiktssprayer, eller såkalt mist, som kan brukes på alle hudtyper. Disse fuktsprayene kjøler og roer ned huden, mykgjør og beskytter, forteller Chaima.

– Fuktighetssprayen kan brukes etter rens, under dagkrem, over og under sminke, på solbrent hud og generelt for å friske opp når det trengs. Oppbevar gjerne sprayen i kjøleskapet, så har du en avkjølende forfriskning til huden etter en dag i sol og varme, tipser hudterapeuten.

Hos Vitusapotek finner du kildespray i små veskestørrelser som du kan ha med deg overalt, blant annet Vichy Termalsk Kildevannspray, Dermalogica Antioxidant Hydramist og Avène Thermal Spring Water.

Ekstra hudpleieeffekt med serum

Serum booster hudpleien, og fuktighet er viktig, akkurat som om vinteren.

– Bruk gjerne lettere varianter av serum med hyaluronsyre og/eller vitamin C slik som Dr Greve Pharma Vitamin C Serum og Cosmica Face Glow Vitamin-C Booster. Slike serum virker utjevnende på hudtonen og gir glød til huden. Serumet kan gjerne påføres under solkrem, eller bruk det som vanlig under en lettere fuktighetskrem for ekstra effekt, råder hudterapeuten fra Vitusapotek.

– Bruk serum tilpasset hudtilstanden din. Har du kviser, kan du bruke mer aktivt pleiende serum om natten, og ett som gir fuktighet og glød om dagen. 

Lettere dagkremer og solbeskyttelse

Om våren og sommeren går vi ofte over til lettere fuktighetskremer.

– Ansiktskremene inneholder mindre oljer og heller mye hyaluronsyre som binder fuktighet i huden, forteller Chaima.

– Det kan være lurt med en dagkrem som også gir solbeskyttelse. Men husk at hvis du skal sitte ute i sola i parken, på stranden eller i hagen, må du ha solkrem for å få nok beskyttelse mot UV-strålene, understreker hun.

Hos Vitusapotek finner du solkremer for ansiktet som kombinerer solbeskyttelse og hudpleie for aller typer hud, blant annet solkrem med anti-age ingredienser, solbeskyttelse for sensitiv hud, solprodukter for en fet hud med akne eller kviser og solkremer som forebygger og demper pigmentflekker.

Finn en ansiktsmaske til din hud

Ansiktsmasker har blitt mer og mer populært blant kundene hos Vitusapotek, og for Chaima er masker et must om våren og sommeren.

– Hos Vitusapotek finner du en maske for alt og alle. De kan være fuktende og nærende, forebygge aldring, dempe pigmentering og forebygge utbrudd av kviser. Bruk en ansiktsmaske for ditt behov og som gjør hudpleien din komplett, råder hudterapeuten.

Det finnes også ansiktsmasker som kan brukes som nattkrem når huden trenger ekstra pleie. Dr. Greve Pharma Vitamin C Overnight Mask gir en fuktboost natten gjennom, samtidig som vitamin C stimulerer cellefornyelsen. 

– C-vitaminer gir glød og virker utjevnende på hudtonen. Vitaminet er en antioksidant som har beskyttende egenskaper mot frie radikaler, forklarer Chaima.

Hun tipser også om ansiktsmasken Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask som er det rene hudpleie-kinderegg. Den kan benyttes som en reparerende nattkrem, fuktighetsgivende dagkrem og maske som forebygger for tidlige aldringstegn og roer ned irritert hud.

Effektive sheetmasker

Sheetmaskene har blitt stadig mer populære. De er ferdig innsatt med behandlende og pleiende ingredienser. Maskene foldes ut og legges over ansiktshuden. Etter noen minutter tar du av sheetmasken og smører inn resten av ingrediensene i huden.

Noen av sheetmaskene er kjempebra for å friske opp og gi fuktighet og glød etter en dag ute i solen, forteller Chaima.

Oppfriskende og behagelige øyekremer

– Ikke glem pleie og beskyttelse til den skjøre huden rundt øynene. Øyekremer som er lette og i gelform, er behagelige om sommeren. Den kjølende kremgelémasken Dermalogica Stress Positive Eye Lift, gir huden rundt øynene fuktighet og et visuelt løft, lysner mørke ringer og reduserer hovne øyne. Produktet har en applikator som jobber inn produktet i huden, sier hudterapeuten.

– En annen god øyekrem er La Roche Posay Hydraphase Intense Eyes Øyegel. Denne gir øyeblikkelig fuktighet til området rundt øynene, reduserer poser og mørke ringer. 

Ønsker du å dempe og motvirke mørke ringer under øynene, kan du prøve en øyenkrem med vitamin C, Slik som REN Radiance Brightening Dark Circle Eye Cream, foreslår Chaima.

Beskytt leppene!

Leppene har ikke beskyttende pigmenter, så bruk helst et fuktighetsgivende leppeprodukt med solfaktor, slik som Cliniderm Sun Gloss Pink SPF 25 som i tillegg gir leppene en fin rosa glans. Solbeskyttelsen kan også forebygge utbrudd av munnsår.

Har leppene blitt tørre og sprukne, kan du ta på en ekstra pleiende og fuktighetsgivende lipbalm om kvelden før du legger deg for ekstra pleie av leppene.

Sommeklar med kroppspleie

Mange har kanskje ikke fullt så mye fokus på stell av kroppshuden om vinteren, men om våren og sommeren når mer hud vises, kan en god kroppspeeling og godt med bodylotion gjøre susen.

– Akkurat som for ansiktshuden, er det alltid behov for fuktighet til huden på kroppen. Mange bruker litt rikere kremer om vinteren. Om sommeren er det godt med en lett bodylotion med en konsistens som er lett å smøre utover og trekker raskt inn, sier hudterapeuten fra Vitusapotek.

Vakker og glødende med kroppsoljer

Pleiende oljer for huden er ikke ukjent om vinteren, men jeg liker også kroppsoljer om våren og sommeren. Det høres tungt ut til sommerbruk, men kroppsoljene er overraskende lette å smøre inn og gir fin glød til kroppen. Synes du det blir for mye å smøre inn hele kroppen, kan du ha olje på armer og ben, tipser hudterapeuten.

L’Occitane Almond Supple Skin Oil inneholder 50 prosent mandelolje og bidrar til en glattere og fastere hud. Den er fin å bruke istedenfor krem og gir en silkemyk følelse. 

– Oljen er i sprayform og er enkel å påføre, sier Chaima.

Dermalogica Body Hydrating er fin å smøre ut. Den fukter og nærer huden og lukter kjempegodt!

Glatt og jevn hud med peeling for kroppen

For en best mulig kroppspleie, trengs peeling.

– Bruk jevnlig kroppspeeling for å fjerne gusten hud, gjerne to–tre ganger i uken. Når de døde hudcellene er peelet bort, får huden mer nytte av fuktighetskremen du smører på etterpå.

Bruker du selvbruning, vil en peeling i forkant gjøre at fargen blir jevnere, penere og sitter lengre, sier hudterapeuten.

– Et fint alternativ til selvbruning, er fuktighetskremer som forsterker hudfargen din og gir den ekstra lille sommergløden du ønsker deg. Prøv for eksempel Cosmica Sunkissed bodylotion, tipser Chaima.

Hudpleie når du er på ferie og tur

Ikke dropp hudpleierutinene når du er på ferie. Her er 6 smarte produkter du kan pakke i sekken: 

1. Har du ikke tilgang på vann, er rensevann som både fjerner sminke, renser og gir fuktighet, praktisk, for eksempel Bioderma Sensibio H20 som kommer i praktisk reisestørrelse på 100 ml.

2. Ha med peeling i padform, for eksempel Dermalogica Daily Microfoliant

3. Fuktighetsspray med termalsk kildevann i reisestørrelse på 50 ml fra Avène eller Vichy, er et nyttige multiprodukt som gir påfyll av fuktighet, kjøler og roer ned huden.

4. Ta med sheetmasker som tar liten plass i bagasjen. 

5. Pads til øynene om kvelden kan være behagelig etter en dag med mysing i sterk sol, for eksempel Patchology FlashPatch Rejuvenating Eye Gels.

Hudpleie i sommer hos Vitusapotek

Hos ditt nærmeste vitusapotek kan du finne produkter til trygg, god og komplett ansiktspleie og kroppspleie i vår og sommer. Du finner også et stort utvalg produkter til både hud og kropp i vårt nettapotek.

Som medlem i Kundeklubben VI+ nyter du godt av gode kampanjetilbud, faste fordeler, og faste medlemstilbud på utvalgte produkter og bonusopptjening på alle kjøp, både i apotek og nettapotek. Du får også gratis Schengen attest.


Kilde: Vitusapotek

Les mer: