Vitusapotek
Ansiktspleie

Hva er retinol?

Derfor bør du inkludere denne super-ingrediensen i din hudpleierutine! Retinol er en form for Vitamin A som anvendes i hudpleie for å reversere tegn på aldring i huden. Retinol reduserer fine linjer, rynker og mørke flekker i huden, blant annet gjennom å øke cellefornyelsen og produksjonen av kollagen.

Hva er retinol?
Profile Picture
Publisert: 19.01.2021
Sist oppdatert: 16.01.2024

Kort om retinol

Retinol er en form for A-Vitamim som ofte brukes i avanserte hudpleieprodukter, og er anerkjent som industriens absolutte gullstandard for å reversere tegn på aldring i huden!

Retinol jobber med huden ved å øke cellefornyelsen, øke produksjonen av kollagen og redusere nedbrytelsen av kollagen som følge av soleksponering. Dermed reduserer den både linjer, rynker og mørke flekker på huden. Retinol kan også bidra til å redusere akne og kviser ved å hindre at døde hudceller tetter porene.

Hvorfor trenger man retinol?

Det finnes utallige grunner til at aldring viser seg på huden – alt fra miljøet rundt oss til stress og indre prosesser. Når man blir eldre, vil dette påvirker hudens struktur og overflate, og når huden blir eldre reduseres farten på både cellefornyelsen og kollagenproduksjonen.

Synlige tegn på aldring er blant annet:

Aldringstegn begynner å vise seg som et resultat av nedsatte, naturlige forsvarsmekanismer, samt på grunn av tregere cellefornyelse og reparasjon av huden.

Retinol er derfor et supert valg for å behandle aldringstegn, nettopp fordi det er en ingrediens som øker cellefornyelsen og støtter kollagenproduksjonen i huden!

Hvordan fungerer retinol på huden?

Retinol hjelper huden med å fornye seg selv raskere. Dette gjennom å booste produksjonen av nye celler, samt å hjelpe huden med å kvitte seg med de gamle. Dette gir en jevnere hud, både i tekstur og farge.

Retinol er en svært aktiv («sterk») ingrediens, og huden må derfor bygge opp toleransen via det vi kaller retinoid-reseptorer først. Disse reseptorene er proteiner som finnes naturlig i huden, og som hjelper retinolen med å gjøre jobben sin. Derfor er det også viktig å «skynde seg sakte» når man begynner å bruke retinol for første gang, for å oppnå maksimal effekt.

Slik bruker du retinol

  • Start gradvis! Ved å bygge opp hudens toleranse for retinol, reduserer du irritasjon og øker effekten av retinolen. Begynn derfor bruken av retinol gradvis; start med å bruke den en gang i uken, deretter annenhver dag og til slutt daglig.
  • Påfør retinol-produktet om kvelden for å unngå irritasjon fra soleksponering.
  • Bruk alltid solbeskyttelse i løpet av dagen for å beskytte huden mot irritasjon.
  • Unngå andre peelinger eller skrubber, med mindre de er utviklet for å kunne brukes sammen med retinol.
  • Unngå produkter med retinol dersom du er gravid eller ammer.

Passer nyheten Retinol Clearing Oil til min hud?

Et effektivt og avansert produkt med retinol er Retinol Clearing Oil fra Dermalogica. Dette er et produkt som har en unik formel som kombinerer både salisylsyre og retinol, og dermed jobber både mot kviser, fet hud OG aldring. Produktet kan brukes av alle aldre, da retinol også er supert som en forebyggende ingrediens mot aldring.

Kilde: Skintific

Les mer: