Vitusapotek
Sol

Nyt sola, men ta vare på huden

Mange er nå klare for å nyte den etterlengta solen etter en lang og kald vinter. Kombinasjonen sterk vårsol og vinterblek hud gir stor risiko for solskader dersom man ikke beskytter huden sin godt. Uansett om du er på fjellet, ved sjøen eller i byen, bør du være forberedt på fint vær slik at du kan nyte solen uten å skade huden din.

Nyt sola, men ta vare på huden
Profile Picture
Publisert: 11.11.2015
farmasøyt
Provisorfarmasøyt med bred erfaring og har jobbet mange år som farmasøyt i Vitusapotek.
Sist oppdatert: 07.05.2024

Velg riktig solprodukt

Det er mange ting å tenke på når du skal velge solbeskyttelse. På Vitusapotek har vi solkrem for ulike behov tilpasset ulike hudtyper. Får du fort uren hud, bør du ikke bruke solkrem som er beregnet på kroppen i ansiktet. Vi har egne solkremer beregnet til ansikt. En solstift kan være smart å ha med i veske eller strandbag. Den kan smøres på lepper og utsatte områder. Skal du til fjells, kan det være greit med en noe fetere krem enn om du skal oppholde deg i byen.

Beskytt barna godt

Barn har tynn hud med mindre utviklet pigment enn voksne, og trenger derfor god solbeskyttelse for ikke å bli solbrent. Solbeskyttelse til barn er svært viktig, fordi solforbrenning i barnårene har vist å gi økt risiko for hudkreft senere i livet. Solbriller, både til store og små, er viktig for å beskytte øynene. Les mer om barn i solen her.

Se vårt store utvalg av solkrem til barn her.

Minimum solfaktor 30

På våren og sommeren står solen høyt og strålene er intense. Det er derfor ekstra viktig å tenke på solfaktoren. Vi følger Kreftforeningens råd om minimum solfaktor 30 på ubeskyttet hud. Husk at en lysere hudtype trenger høyere solfaktor enn en mørkere hudtype.

Sjekk UV-indeksen

Behovet for solbeskyttelse vil være avhengig av hvor sterk solen er. UV-indeks er et mål på hvor sterk UV-strålingen fra solen er. Jo høyere UV-indeks, jo sterkere stråling. Vær oppmerksom på at refleksjonene fra snø i høyfjellet i Norge hele året kan gi like høy UV-stråling som i lavlandet midtsommers. Sjekk UV-indeksen dit du skal.

Mer informasjon om sol og solbeskyttelse

Se vårt utvalg av solprodukter her.

 

Kilde: Vitusapotek

Les mer: