Vitusapotek
Hudsykdommer og utslett

Er du på utkikk etter problemløsende hud- og hårpleie?

Har du utfordringer med huden eller hodebunnen? Flass som drysser eller irriterer, kløende hodebunn, ømme og synlige kviser, smertefulle hender på grunn av eksem eller plutselig hårtap på grunn av stress eller graviditet? Da kan du få hjelp fra Ducray, et problemløsende dermokosmetiske hudpleiemerke.

Kvinne i laboratoriefrakk på kontor.
Profile Picture
Publisert: 07.09.2023
Sist oppdatert: 16.10.2023

Problemløsere i over 90 år

Ducray Dermatological Laboratories er eksperter på problemløsende pleie for både hud- og hårrelaterte tilstander. Siden starten i 1930 har Ducray hatt som mål å forbedre hverdagen og livskvaliteten til pasienter med ulike hudlidelser som eksem, psoriasis, flass og kviser.

Ducray er et merke tilhørende Pierre Fabre-gruppen, som også står bak de kjente apotekmerkene  Avène, A-DERMA og Dexeryl.

Hvilke hud- og hårproblemer kan Ducray løse?

Har du noen av følgende hud- eller hårproblemer, er det sannsynlig at du kan finne hjelp hos Ducray på apoteket:

Er Ducray-produktene trygge og behagelige å bruke?

Ducray-produktene har dokumentert effektivitet og toleranse. Det betyr at produktene er nøye testet før de lanseres, for å sikre minimal risiko for allergiske reaksjoner.

Når det utvikles produkter blir det ofte dannet fokusgrupper med pasienter som gir innspill og prøver ut konsistenser. Dette gjøres for å kunne tilby produkter som er enkle og behagelige å bruke, uten å være klissete, gi fett hår, ha ubehagelig lukt eller etterlate flekker på klærne.

Opplever du tørr hud eller irritasjon på grunn av medisinsk behandling?

Ofte kan medisinsk behandling føre til bivirkninger som tørrhet, irritasjon og rødhet, noe som kan være plagsomt og synlig.

Mange av Ducrays produkter kan brukes i kombinasjon med, eller som oppfølging til, medisinsk behandling for å gi pasienter en mer behagelig behandlingsprosess. For eksempel kan visse aknebehandlinger etterlate huden svært tørr, rød og irritert. Ducray har derfor utviklet produkter som kan berolige huden og gjenopprette dens beskyttelsesbarriere, slik at hele behandlingsforløpet blir mer behagelig.

Les mer om kviser (akne) og medisinsk behandling her.

Det kan også være at du sliter med kronisk flass eller seboreisk dermatitt og bruker medisinsk sjampo for å bli kvitt flass, irritasjon og kløe.

For deg som sliter med flass, irritert eller kløende hodebunn, har Ducray utviklet en rekke produkter, inkludert sjampo. Denne har konsistens som vanlig sjampo og etterlater håret mykt og behagelig, samtidig som de effektivt virker mot flass, irritasjon og kløe. Disse produktene kan brukes som oppfølging til medisinsk sjampo for å forhindre at flass kommer tilbake, eller de kan brukes som et alternativ til medisinsk sjampo i behandlingsfrie perioder.

Mer om Ducray

Mannen bak merket Ducray het Albert Ducray. Han var sønn av en hudlege og jobbet i en frisørsalong i Paris på 1920-tallet. Gjennom sitt arbeid og farens interesse for dermatologi, oppdaget han at såpene som ble brukt til hårvask (ofte i form av såpestykker) på den tiden ikke var optimale, hverken for håret eller hodebunnen. Derfor utviklet han LIK Savon, den første serien med flytende sjampo tilpasset ulike hårtyper. På den tiden var dette en banebrytende innovasjon.

Albert Ducray solgte sjampoene sine på apotek, og siden den gang har produktutvalget vokst. I 1969 møtte han Pierre Fabre, og de to mennene slo seg sammen for å videreutvikle og utvide merkets problemløsende sortiment.

Hvor utvikles Ducray-produktene?

All forskning og produktutvikling skjer i Ducray-laboratoriene i Toulouse, Sør-Frankrike, og produksjonen foregår også på Pierre Fabre-fabrikkene i Sør-Frankrike.

Hva gjør Ducray for miljøet og samfunnet?

Støtte til pasientforeninger

Ducray Dermatological Laboratories samarbeider med 14 pasientforeninger rundt om i verden. Felles mål er å dele informasjon om sykdommer og livsstil for å kunne forbedre deres muligheter for pleie, fremme klinisk innovasjon og hjelpe dem best mulig. Støtte til pasientforeningene skjer gjennom sponsorater eller produktgaver.

Miljø- og samfunnsforpliktelser

Ducray er en del av Pierre Fabre-gruppen, som har etablert "Green Mission". Dette er en spesialavdeling som jobber kontinuerlig med miljø- og samfunnsinitiativer for å redusere CO2-utslipp og gjøre produksjonen mer bærekraftig, samt bidra til naturens biodiversitet.

Green Mission har blant annet utviklet "Green Impact Index", et verktøy som lar forbrukerne se den miljømessige og samfunnsmessige påvirkningen av kosmetiske- og helseprodukter. Gjennom en enkel bokstav (A, B, C eller D) kan forbrukerne se produktets miljømessige og samfunnsmessige påvirkning. En karakter på A eller B betyr at produktet er øko-sosialt utformet i den grad det oppfyller tilstrekkelig antall miljømessige og samfunnsmessige kriterier i samsvar med internasjonalt anerkjente standarder.

I tillegg til å informere forbrukerne, vil Green Impact Index gjøre det mulig for Pierre Fabre å gjøre produktene enda mer miljøvennlige. Målet er å sikre at halvparten av selskapets portefølje er øko-sosialt utformet innen 2023. Verktøyet har allerede blitt brukt internt de siste to årene for å sikre øko-sosial utforming av nye produkter (klasse A eller B).

Ecocert-standard

Pierre Fabre-gruppen, inkludert Ducray, har overgitt evalueringen av sin CSR-tilnærming til den uavhengige organisasjonen ECOCERT Environnement, i samsvar med ISO 26000-standarden for bærekraftig utvikling. Selskapet har oppnådd bedømmelsen Exellence med en poengsum på 77%. Dette tilsvarer det høyeste vurderingsnivået i henhold til ECOCERT 26000-standarden. Ingen internasjonale selskaper av Pierre Fabre sin størrelse har fått denne vurderingen i henhold til ECOCERT-standarden.

Pierre Fabre-stiftelsene gir tilgang til helsetjenester over hele verden

Ducray er en del av Pierre Fabre, som eier stiftelser som skal bidra til bedre tilgang til helsetjenester over hele verden.

Pierre Fabre Foundation: I 1999 donerte Pierre Fabre sin virksomhet til Pierre Fabre Foundation, som er anerkjent som en veldedig organisasjon. Fondets oppdrag er å hjelpe utviklingsland med å få tilgang til kvalitetsmedisiner og helsetjenester. Stiftelsen har 32 prosjekter i 17 land der de blant annet gir tilgang til medisiner, utdanner helsepersonell og gir støtte og behandling til kvinner som er utsatt for vold, personer med albinisme og annet.

Faktisk eies 85% av Pierre Fabre-virksomheten av denne stiftelsen, og en del av selskapets overskudd går derfor til disse prosjektene.

Pierre Fabre Eczema Foundation: Ble opprettet i 2004 og er dedikert utelukkende til eksem. Gjennom samarbeid med helsepersonell, kliniske forsøk og forskningsprosjekter støtter stiftelsen mennesker som er berørt av eksem, slik at de kan lære å leve bedre med sykdommen. Pierre Fabre Eczema Foundation arrangerer eksemskoler over hele verden og har utviklet en rekke verktøy som kan hjelpe pasienter og deres familier til å leve et bedre liv med eksem.

Ducray stiller høye krav til produktene de utvikler, og til de miljø- og samfunnsmessige påvirkningene produksjonen har, med mål om å hjelpe mennesker med sitt brede problemløsende sortiment hvor hud og hårrelaterte utfordringer er i sentrum.

 

Kilde: Leverandør

Les mer: