Vitusapotek
Øye og øre

Kontaktlinser – unngå trøtte og tørre øyne

Trøtte, irriterte og tørre øyne er ofte et vanlig problem ved bruk av kontaktlinser. Kontaktlinser fra Clearlii kan bidra til økt komfort og mindre irritasjon, blant annet ved bruk av vitaminer og hyaluronsyre.

Kontaktlinser – unngå trøtte og tørre øyne
Profile Picture
Publisert: 18.01.2022
Sist oppdatert: 07.05.2024

Trøtte og tørre øyne ved bruk av kontaktlinser

Trøtte og tørre øyne er et vanlig problem blant de fleste kontaktlinsebrukere. Kontaktlinsene kan irritere øynene og gjøre de røde og vonde.

Dette har Clearlii gjort noe med, gjennom sin innovative endagslinse Clearlii Vitamin. Ved å tilsette vitaminer til linsevannet, reduseres irritasjonen på øyet og øyer slapper mer av.

Kontaktlinser tilpasset et nordisk klima

Clearlii er en nordisk bedrift som siden starten har arbeidet for å øke tilgjengeligheten av kontaktlinser av høy kvalitet, tilpasset for det nordiske markedet og et nordisk klima.

De to hovedproduktene, Clearlii Daily endagslinser og Clearlii Monthly månedslinser, har blitt populære linser blant linsebrukere i hele Norden.


 

   - Vårt nordiske klima består ofte av tørre og kalde vintre, spesielt sammenlignet med resten av Europa, sier Ludvig Börjlind, markedssjef i linsebedriften Clearlii.


Derfor har Clearlii lansert Clearlii Vitamin endagslinse, en kontaktlinse tilsatt vitaminer for ekstra komfort.

Clearlii Vitamin kontaktlinse

Clearlii Vitamin kontaktlinse er en endagslinse som tar linser til et nytt nivå! Med sine unike egenskaper bidrar Clearlii Vitamin til å redusere irriterte og slitne øyne.

Beriket med vitaminer

Clearlii Vitamin ligger i en unik patentert, rosa linsevæske som inneholder vitaminene Vitamin E, Vitamin B6 og Vitamin B12. Vitaminene kan bidra til å redusere øyetretthet og skape en følelse av mer fuktighet på øyet.

For lite luft og oksygentilførsel til øyet ved bruk av kontaktlinser, er et stort problem hos mange linsebrukere. Når dette skjer, kan øynene begynne å svi og bli irriterte i løpet av dagen. Vitaminene i linsevesken hjelper øyet med å slappe av, samtidig som de bidrar til å redusere trettheten og øke komforten.

Maksimal fuktighet

Hyaluronsyre er en av de viktigste komponentene i Clearliis endagslinser. Hyaluronsyren bidrar til maksimal fuktighet og komfort.

UV-beskyttelse

Clearliis linser har opptil 50 prosent UVA-beskyttelse og 95 prosent UVB-beskyttelse integrert i linsen, som bidrar til å beskytte øynene mot solen.

Soft Comfort Design

Runde kanter skaper høyere tilførsel av luft og oksygen, samt til en forbedret passform. Dette i sin tur gir mindre irritasjon ved blunking.

  - Linsene er rett og slett designet og utformet for maksimal komfort, sier Ludvig Börjlind.

Slik bruker du kontaktlinser riktig

Riktig bruk av kontaktlinser er viktig, da feilbruk blant annet kan bidra til ubehag og skader på øyet.

Har du ikke brukt linser tidligere, er det viktig å alltid oppsøke en optiker for en synskontroll og for å lære hvordan du skal bruke kontaktlinser riktig.
 

  • Oppsøk alltid optiker før første gangs bruk av kontaktlinser.
  • Velg riktige linser ut ifra dine behov og preferanser. Se vårt utvalg av kontaktlinser her.
  • Vær nøye med håndhygienen når du setter inn og tar ut linsene.
  • Ved bruk av månedslinser, er det viktig å rengjøre linsene og linseetuiet daglig.
  • Bruk kontaktlinsevæske og bytt denne daglig.

Du kan lese mer om riktig bruk av kontaktlinser her.

Endagslinser, månedslinser eller døgnlinser?

Det finnes flere ulike kontaktlinser å velge mellom, blant annet endagslinser, månedslinser og døgnlinser, og du finner et stort utvalg av ulike linser hos oss i Vitusapotek. Hva som passer deg, er avhengig av individuelle behov og preferanser. Du kan lese mer om forskjellen på de ulike linsene her.

Se alle våre ulike kontaktlinser her.

Faste tilbud på kontaktlinser for våre VI+ medlemmer

Er du medlem i vår kundeklubb VI+, får du fast rabatt på 20 % på alle våre kontaktlinser.
Les mer om vår kundeklubb VI+ her.
 

Kilde: Clearlii

Les mer: