Vitusapotek
Vaksiner

Vaksine i apoteket

Influensavaksine og andre vaksiner kan settes i apotek, og vi tilbyr drop-in vaksinering i nesten alle våre apotek over hele Norge. For influensavaksine kan farmasøyter i apoteket rekvirere vaksine til deg, etter en nøye, faglig vurdering. For andre vaksiner kan du bestiller resept på nett. Vi tilbyr blant annet vaksinasjon mot lungebetennelse, influensavaksine, reisevaksiner og HPV-vaksine.

Bestill vaksine fra eVaksine her   Bestill vaksine fra Nettlegevakt her   Bestill vaksine fra Maja.no her

Vaksine i apoteket

Sist oppdatert: 31.05.2022

I hvilke apotek kan jeg få satt vaksiner?

De aller fleste av våre apotek i Norge vaksinerer - søk etter ditt nærmeste Vitusapotek som tilbyr vaksinasjon her.

Du finner også hvilke apotek som setter de ulike vaksinene dersom du ønsker å bestiller vaksine på nett, gjennom maja.nonettlegevakt.no eller evaksine.no.

Hvordan fungerer det?

Dersom du ikke har resept fra før, kan du bestille resept på ønsket vaksine hos en av våre samarbeidspartnere:

 • evaksine.no: Tilbyr en rask og enkel vaksinasjon. Ved bestilling av vaksine på nett, vil en lege vurdere om vaksine kan gis og deretter skrive ut en e-resept på aktuell vaksine til deg. Innen 24 timer kan du hente og få satt vaksinen direkte på apoteket av apotekpersonell som har fått opplæring i å sette vaksiner.   
 • nettlegevakt.no: Nettlegevakt er en rask og enkel vei til resept på vaksiner, så fremt legen vurderer det slik. Bestill enkelt på nett og få e-resept fra lege i løpet av få minutter.
 • Maja.no: Legene hos Maja.no (tidligere Legevisitt) og nettstedet maja.no gir resept på vaksine i løpet av 15 minutter, så fremt legen vurderer det slik at du kan motta e-resept på ønsket vaksine. Alle resepter betales først når vaksinen settes i apoteket.

Slik fungerer det i apoteket

 • Ønsker du influensavaksine, kan du få rekvirert resept på denne direkte i apoteket. Autoriserte farmasøyter i apotek har rekvireringsrett på influensavaksine. Våre farmasøyter vil ta en nøye vurdering av hvert enkelt tilfelle og rekvirering av vaksiner. Dersom farmasøyten vurderer det slik at influensavaksinering er ok, vil du få resept på vaksinen direkte i apoteket. Les mer om influensavaksine i apotek her
   
 • For andre vaksiner: 
 1. Du bestiller selv ønsket vaksine på nett - se over, eller fra fastlegen din.  
 2. Avhengig av hvor du bestiller vaksinen din fra, vil den være klar innen kort tid for å hentes, samt settes i valgfritt Vitusapotek. 
 3. Vent 20 minutter på apoteket etter vaksinasjon. Dette for å å ha hjelp tilgjengelig dersom en allergisk reaksjon oppstår.

OBS! Vi kan kun sette vaksiner som hentes ut på det apoteket du ønsker å vaksineres, fordi vi må være sikre på at vaksinen er oppbevart under riktige temperaturforhold før vaksinasjon. 

Hva koster det?

Influensavaksine: 399 kr for influensavaksinen og selve vaksineringen. 

NB! Dersom du bestiller resept på influensavaksine fra fastlege eller en av våre samarbeidende nettlegetjenester, og ønsker å sette vaksinen i apoteket hos oss, trekker vi fra et beløp tilsvarende kr 100,- som du har betalt for resepten, når du kommer i apoteket. Dette gjelder kun for influensavaksine.

Influensavaksine kan også settes hos fastlegen din og/eller i kommunehelsetjenesten. Egenandel for å sette influensavaksine der er kr 50,-. 

Andre vaksiner: Prisen på den vaksinen du ønsker å sette får du oppgitt i apoteket, eller du finner den der du bestiller vaksinen, enten på evaksine.no, maja.no eller på nettlegevakt.no. Dette inkluderer resepten og selve vaksinen.
I tillegg til dette, koster det 200 kr å sette vaksinen i apoteket. 

Hvem kan ikke vaksinere seg i apoteket?

 • Vi setter ikke vaksiner på barn under 12 år.
 • Vi vaksinerer ikke dersom du har feber på vaksinetidspunktet.
 • Vi setter ikke vaksine dersom du tidligere har erfart alvorlig allergisk reaksjon etter vaksinering.

Influensavaksine i apoteket

Pris på influensavaksine og vaksinering i apotek er kr 399,-. 

Vaksinen fås direkte i apoteket. Autoriserte farmasøyter i apotek har rekvireringsrett på influensavaksine, og vil foreta en kvalifisert og nøye vurdering av hvert enkelt tilfelle og rekvirering av vaksine. Dersom farmasøyten vurderer det slik at influensavaksinering er ok, vil du få resept på vaksinen direkte i apoteket.  

Influensavaksine kan også settes hos fastlegen din og/eller i kommunehelsetjenesten. Egenandel for å sette influensavaksine der er kr 50,-. 

Les mer om influensavaksine sesong 2021/2022 her.

Pneumokokkvaksine - vaksine mot lungebetennelse

Pneumokokkvaksine (vaksine mot lungebetennelse) kan settes i apotek.

Les mer om vaksine mot lungebetennelse her.

Resept på pneumokokkvaksine (vaksine mot lungebetennelse) kan du bestille hos en av våre samarbeidspartnere; Nettlegevakten her, Maja.no her eller eVaksine her*.

*En lege vil alltid foreta en nøye vurdering av dine behov for vaksine, før en eventuell e-resept skrives ut til deg.

TBE-vaksine mot skogflåttencefalitt

TBE-vaksine kan settes hos Vitusapotek.

Les mer om TBE-vaksine og skogflåttencefalitt her.

Resept på TBE-vaksine kan bestilles hos en av våre samarbeidspartnere, Maja.no her, Nettlegevakten her eller eVaksine her*.

*En lege vil alltid foreta en nøye vurdering av dine behov for vaksine, før en eventuell e-resept skrives ut til deg.

Reisevaksine og andre vaksiner i apoteket

Reisevaksiner bør settes minst 8 uker før avreise for å få effekt. Du kan i Vitusapotek få satt vaksiner mot:

Resept på din vaksine kan du bestille hos en av våre samarbeidspartnere, Maja.no her, Nettlegevakten her eller eVaksine her*.

*En lege vil alltid foreta en nøye vurdering av dine behov for vaksine, før en eventuell e-resept skrives ut til deg.

HPV-vaksine i apoteket

HPV-vaksine mot livmorhalskreft kan settes i apotek. Resept på HPV-vaksine kan bestilles hos eVaksine her, Maja.no her eller hos Nettlegevakten her*.

Les alt du trenger å vite om HPV-vaksine her.

*En lege vil alltid foreta en nøye vurdering av dine behov for vaksine, før en eventuell e-resept skrives ut til deg.

Smittevern på apoteket

Velkommen til oss og til en trygg vaksinering - vi tar smittevern på alvor!

Det er viktig for oss at du som kunde, og våre vaksinatører, skal føle seg trygge og ivaretatt i våre apotek. Vi følger helsemyndighetenes krav og råd til smittevern, og er godt forberedt:

 • Har du feber, symptomer på luftveisinfeksjon, føler deg dårlig, eller vært i kontakt med noen som har fått påvist smitte med korana viruset? Da kan du dessverre ikke vaksinere deg hos oss.
 • Det er et krav om at våre ansatte som setter vaksinen skal være friske.
 • Vi kommer ikke til å håndhilse, men ønsker deg hjertelig velkommen med et smil.
 • Vi rengjør og desinfiserer hendene våre før og etter hver vaksinering.  
 • Vaksineringsrom blir rengjort jevnlig gjennom hele dagen og vi desinfiserer og vasker alle berøringsflater hyppig gjennom dagen.
 • Vi ber om at du desinfiserer hendene dine ved ankomst. Desinfiseringsmiddel vil stå lett tilgjengelig for våre kunder.


Fordi vi tar våre kunder og ansatte på alvor, har vi, i tillegg til de generelle smittevernsrådene over, valgt å innføre ytterligere noen tiltak ved vaksinering i apotek:

 • Bruk av munnbind ved vaksinering: våre vaksinatører skal bruke munnbind.
 • Alle som skal vaksineres må desinfisere hendene sine før de går inn på vaksinasjonsrommet.

Hansker brukes slik vi normalt bruker dette dersom vaksinatør har sår på hendende eller ved eget ønske.

Hvem setter vaksinen?

Apotekansatte som er helsepersonell og som har fått opplæring i vaksinesetting av lege.

Fritt apotekvalg

Du er ikke bundet til å hente resepten på de angitte apotek. Du kan også kun hente vaksinen din på et hvilket som helst apotek, og ta den med til fastlegen som vil sette den for deg.
 

Les mer: