Vitusapotek
Vaksiner

Vaksine i apoteket

Vitusapotek setter vaksiner og tilbyr drop-in vaksinering i nesten alle våre apotek over hele Norge. For influensavaksine trenger du ikke resept. For andre vaksiner kan du enkelt bestiller resept på det du ønsker på nett, velger hvilket apotek du ønsker å sette vaksinen i, og kommer innom apoteket når det passer deg. Vi tilbyr blant annet vaksinasjon mot lungebetennelse (pneumokokkvaksine), influensavaksine, reisevaksiner og HPV-vaksine.  

Bestill vaksine hos eVaksine her

Bestill vaksine hos Nettlegevakt her

Bestill vaksine hos Maja.no her

Vaksine i apoteket

I hvilke apotek kan jeg få satt vaksiner?

De aller fleste av våre apotek i Norge vaksinerer - søk etter ditt nærmeste Vitusapotek som tilbyr vaksinasjon her.

Du finner også hvilke apotek som setter de ulike vaksinene dersom du ønsker å bestiller vaksine på nett, gjennom maja.nonettlegevakt.no eller evaksine.no.

Influensavaksine i apoteket

Pris på influensavaksine og vaksinering er kr 399,-. 

Vaksinen fås direkte i apoteket, uten resept. Farmasøyter i apotek har rekvireringsrett på influensavaksine, og du trenger derfor ikke resept fra lege.

Ifølge anbefalinger fra Folkehelseinstituttet bør 1,6 millioner nordmenn årlig ta vaksine mot influensa.

For å sikre god vaksinasjonsdekning til alle i befolkningen som tilhører en eller flere risikogrupper, samt helsepersonell, oppfordrer vi alle personer tilhørende disse gruppene å sette influensavaksine.

Les mer om influensavaksine sesong 2021/2022 her.

Pneumokokkvaksine - vaksine mot lungebetennelse

Pneumokokker er en type bakterie som kan gi lungebetennelse, men også mer alvorlige infeksjoner som hjernehinnebetennelse (meningitt) og blodforgiftning. Slike infeksjoner er forbundet med høy dødlighet, og rammer spesielt eldre over 65 år og personer med en eller flere risikofaktorer.

Folkehelseinstituttet anbefaler alle over 65 år, samt personer med økt risiko for pneumokokksykdom, å vaksinere seg. Disse anbefales pneumokokkvaksinen Pneumovax.

Les mer på Folkehelseinstituttets sider her.

Pneumokokkvaksine kan du enkelt bestille hos en av våre samarbeidspartnere; Nettlegevakten her, Maja.no her eller eVaksine her.

TBE-vaksine mot skogflåttencefalitt

TBE-vaksine beskytter mot skogflåttencefalitt (beskytter mot hjernebetennelse som følge av flåttbitt) og hjernehinnebetennelse fra meningokokkbakterien. En slik vaksine er forebyggende behandling for personer i risikoområder, og vaksinen gis i tre omganger. For at vaksinen skal ha effekt til vår- og sommerhalvåret, bør vaksineringen og første dose igangsettes på vinteren. 

Les mer om TBE-vaksine og skogflåttencefalitt her.

Bestill din TBE-vaksine enkelt hos en av våre samarbeidspartnere, Maja.no her, Nettlegevakten her eller eVaksine her.

Reisevaksine og andre vaksiner i apoteket

Reisevaksiner bør settes minst 8 uker før avreise for å få effekt. Du kan i Vitusapotek få satt vaksiner mot:

Bestill din vaksine enkelt hos en av våre samarbeidspartnere, Maja.no her, Nettlegevakten her eller eVaksine her.

HPV-vaksine i apoteket

Vi setter HPV-vaksinen mot livmorhalskreft i Vitusapotek. Denne beskytter mot flere ulike HPV-virus, og settes i 3 omganger. Bestill vaksinasjon hos eVaksine her, Maja.no her eller hos Nettlegevakten her.

Les alt du trenger å vite om HPV-vaksine her.

Hvordan fungerer det?

Dersom du ikke har resept fra før, kan du enkelt bestille resept på ønsket vaksine hos en av våre samarbeidspartnere:

 • evaksine.no: Tilbyr en rask og enkel vaksinasjon. Ved bestilling av vaksine på nett, vil en lege vurdere om vaksine kan gis og deretter skrive ut en e-resept på aktuell vaksine til deg. Innen 24 timer kan du hente og få satt vaksinen direkte på apoteket av apotekpersonell som har fått opplæring i å sette vaksiner.   
 • nettlegevakt.no: Nettlegevakt er en rask og enkel vei til resept på vaksiner. Bestill enkelt på nett og få e-resept fra lege i løpet av få minutter.
 • Maja.no: Legene hos Maja.no (tidligere Legevisitt) og nettstedet maja.no gir resept på vaksine i løpet av 15 minutter, så fremt legen vurderer det slik at du kan motta e-resept på ønsket vaksine. Alle resepter betales først når vaksinen settes i apoteket.

Slik fungerer det i apoteket

 • Om du skal ha influensavaksine kan du få det direkte i apoteket uten resept fra legen.
 • For andre vaksiner: 
 1. Du bestiller selv ønsket vaksine på nett - se over, eller fra fastlegen din.  
 2. Avhengig av hvor du bestiller vaksinen din fra, vil den være klar innen kort tid for å hentes, samt settes i valgfritt Vitusapotek. 
 3. Vent 20 minutter på apoteket etter vaksinasjon. Dette for å å ha hjelp tilgjengelig dersom en allergisk reaksjon oppstår.

OBS! Vi kan kun sette vaksiner som hentes ut på det apoteket du ønsker å vaksineres, fordi vi må være sikre på at vaksinen er oppbevart under riktige temperaturforhold før vaksinasjon. 

Hva koster det?

Influensavaksine: 399 kr for influensavaksinen og selve vaksineringen. 

NB! Dersom du bestiller resept på influensavaksine fra fastlege eller en av våre samarbeidende nettlegetjenester, og ønsker å sette vaksinen i apoteket hos oss, trekker vi fra et beløp tilsvarende kr 100,- som du har betalt for resepten, når du kommer i apoteket. Dette gjelder kun for influensavaksine.

Andre vaksiner: Prisen på den vaksinen du ønsker å sette får du oppgitt i apoteket, eller du finner den der du bestiller vaksinen, enten på evaksine.no, maja.no eller på nettlegevakt.no. Dette inkluderer resepten og selve vaksinen.
I tillegg til dette, koster det 200 kr å sette vaksinen i apoteket. 

Smittevern på apoteket

Velkommen til oss og til en trygg vaksinering - vi tar smittevern på alvor!

Det er viktig for oss at du som kunde, og våre vaksinatører, skal føle seg trygge og ivaretatt i våre apotek. Vi følger helsemyndighetenes krav og råd til smittevern, og er godt forberedt:

 • Har du feber, symptomer på luftveisinfeksjon, føler deg dårlig, eller vært i kontakt med noen som har fått påvist smitte med korana viruset? Da kan du dessverre ikke vaksinere deg hos oss.
 • Det er et krav om at våre ansatte som setter vaksinen skal være friske.
 • Vi kommer ikke til å håndhilse, men ønsker deg hjertelig velkommen med et smil.
 • Vi rengjør og desinfiserer hendene våre før og etter hver vaksinering.  
 • Vaksineringsrom blir rengjort jevnlig gjennom hele dagen og vi desinfiserer og vasker alle berøringsflater hyppig gjennom dagen.
 • Vi ber om at du desinfiserer hendene dine ved ankomst. Desinfiseringsmiddel vil stå lett tilgjengelig for våre kunder.


Fordi vi tar våre kunder og ansatte på alvor, har vi, i tillegg til de generelle smittevernsrådene over, valgt å innføre ytterligere noen tiltak ved vaksinering i apotek:

 • Bruk av munnbind ved vaksinering: våre vaksinatører skal bruke munnbind.
 • Alle som skal vaksineres må desinfisere hendene sine før de går inn på vaksinasjonsrommet.

Hansker brukes slik vi normalt bruker dette dersom vaksinatør har sår på hendende eller ved eget ønske.

Hvem setter vaksinen?

Apotekansatte som er helsepersonell og som har fått opplæring i vaksinesetting av lege.

Fritt apotekvalg

Du er ikke bundet til å hente resepten på de angitte apotek. Du kan også kun hente vaksinen din på et hvilket som helst apotek, og ta den med til fastlegen som vil sette den for deg.


Sist oppdatert: oktober 2021

Les mer: